18 Ocak 2009 Pazar

Aşk Nedir?

Aşk...
Kuzuların sessizliği aşkın sesini yükseltir.İçimizde yaşayan gerçek benliğin dolunay halleri kısa süreli olduğundan gereksiz "ulumalar" bu ortamda kabul görmez.Tamamlanma arzusunun gel-gitleri dışarıdan destek görme eğilimini artırınca, şevkle uyarılmış zihin ve beden görücüye çıkmayı kabul eder.Aşk ortamının bu devrede teflon olduğunu düşünmek seratonin hormonunun espri anlayışıdır.Tamamlanma paketiyle birlikte beklenen; sevgi, tutku, huzur, güzellik, anlayış, zeka...vb olgulardan birinin eksik çıkması, aşık kişinin çelik tencereyle arasını açar. Çikolatalı suflenin içine çökme sürecinde yaşanan bu katmerli duygu evrensel bir cevap beklentisi oluşturur: Aşk bir ihtiyaç mı?'Evet' kelimesinin sonuna bol sıfır koyarak cevaplamak yerinde olur.Yeni bilgilere olan heves ve aşırı istek hali kişiyi yapacağı keşif için yüreklendirir.Bu noktada hatırlamak gerekir ki hiç bir kaşif bayrağı diktiğine emin olduğu yeni dünya için uzun süre heyecan beslemez.Buradan çıkan sonuca göre aşk, zihinde başlayan bir 'imkansızlık' halini gerçeğe dönüştürme çabasıdır. Bu çabanın egzemaya yakalanması mantığa doğru geri kürek çektirirken, sağlıklı kalmayı başaran çaba, kısa süre de olsa yanaklara al bastırır.Kişilerin idrak seviyesini test eden tek duygu olmasıyla da ünlenen 'aşk', ihtiyaç anında camı kıranları mutlu ederken, hazırlıksız yakalananların canınıyakma eğilimi gösterir. Madurlardan bazılarının dağları delmeye çalışması, bazılarınınsa çölde heba olması tepegözü bile gülümsetmiştir.
Tek heceli kelimeler bencildir. Oysa iki heceli kelimeler dual yaşama daha fazla olanak tanır. Aşk kendini yaşamak isteyen ruhların hazımsızlığını yok eden bir çeşit sodadır. Gaz problemi olmayan ruhların tercihleri daha organiktir. 'Sevgi' bu beslenme sisteminin ekmeğidir. Gerçek bir doygunluk mu ya da geçici bir şişkinlik mi? Tatmin, İhtiyacı belirleyen bu iki sorunun cevabını doğru vermekten geçer. Ekmek yiyip üzerine soda içenler ise bir kez daha bu hayata gelmeyi garantileyen ruhlardır.

1 yorum:

Cosmo dedi ki...

Aşk, seksten sonra yanında yatabildiğin kişiyi sabah kalktığında en çirkin haliyle bile akşamki o etkileyici insan olduğuna inanarak sarılıp, içten ve şehvetle öpebilmendir. Bunu yapabiliyorsan ve içinden geldiğine eminsen aşıksındır işte.. fazla uzatmaya gerek yok konuyu.. gerisi teferruat; çiçekmiş, böcekmiş, günbatımında sarılıp denizi seyretmekmiş, gelir bunlar nasılsa, kasmaya gerek yok....