16 Ocak 2012 Pazartesi

çakma

Gayrimenkul, yatırım olasılıkları beni benden almış durumda. Manhatten çakması Mashatten mı istersiniz yoksa Venedik ortamı yarattığını iddia eden bir site mi? Evet binalar akıllı da siz öyle misiniz be birader. Kastamonu'lu bir müteahhit çıkıyor ve size Venedik evleri inşaa ediyor. Ve siz de krediye girip bunu alıyorsunuz. Bu mudur akıl? Bu mudur rasyonalizm, bu mudur yatırım? Ha bu arada siz neye yatırım yapıyordunuz? Kendinize mi? Ortamı mı?
Aşağılanmışlık duygusunun Carrefour raflarında indirimde olduğu bu günlerde sizlere de hak vermiyor değilim hani. Paranız var, vizyonunuz yok, özlemleriniz büyük, çıkarınız yok, tanıdığınız çok, bilginiz yok ama nüfusunuz var. Eee bu durumda hakkınız değil mi İtalya'nın hiç görmediğiniz ve batmakta olan Venedik şehrini İstanbul'da yaşatma hissiyatınız? Bir de üzerine hanım mutlu olsa, çoluk çocuk bunun toplumsal getirisinden nemalansanız?  
Ama siz de haklısınız mascarpone peynirinden tiramisu yapılan evlerde Türklük konuşuluyorsa, siz neden Maslak'ın tozunun toprağının içinde, trafiğine aldırmadan Manhatten'ı yaşamayasınız Mashatten'da...

Hiç yorum yok: