23 Mayıs 2014 Cuma

Dua

Gece bazen seni öyle bir yere götürür ki, 'Hayır' diyemezsin. Tarzın ve kafan uymasa da bir can arkadaşın peşinden sürüklenirsin...
Öyle bir gece.
Yeterince içmişsin ama hala bir kadehin daha peşinden koşabilecek merakın var.
Bir şey olacağından değil belki ama ortama katlanmak da büyük mesele bazen.
Kalabalık, terli ve yapay bir eğlencenin içindesin.
Depresif bir şarkının yüksek sesle dinlendiği zaman insanları eğlendirdiğine bir kez daha şahit oluyorsun. Bilmediğin bir şey değil ama alkolün kimyasal çözülmesi ile her şeye şaşırmaya zaten dünden hazırsın.
Bir yudum daha alıp içkinden, kalabalığın salımına ayak uydurmaya çalışıyorsun.
Sonra gözün karşıdaki çifte takılıyor.
Hayatta bir çok acı şey olabilir ama bunların hepsi senin algınla ilgili. İşte o an daha da iyi özümsüyorsun bu çıkarımını.

45 lerinde oldukça güzel bir kadın var karşında. 1.75 boylarında, vücuduna ve kendine iyi bakmış, son derece trendy kıyafetleriyle, bedeninin en dişi taraflarını ortaya sermeyi becerebilmiş, ucuza kaçmadan. Önce hafif bir takdir duygusuyla gözlerini kitliyorsun. Sonra görmek istemediğin bir çok şeye maruz kalıyorsun. Takdir duygun her bir dakika yerini acımaya bırakıyor.

Kadının karşısında 70lerinde bir erkek. Kendisine bakmayı bırak bir kadına bakmayı dahi öğrenememiş onca yaş. Paranın verdiği küstahlık yağlı göbeğinin çevresine bir katman daha yapmış.
Kadın kendinden bu hayli büyük adamı etkilemek için bedenindeki bütün olası kıvraklığı kullanırken, adamın sadece uzaktan, tiksintiye yakın bakışlarıyla kadını süzmesini izliyorsun!

Satılmış bedenler ve hayat hikayeleri bir kez daha canlanıyor beyninde.
Dengesiz bir alışverişin çirkinliği ile gece bulanıklaşıyor.
Acıma ve tiksinti duygusu alkole karıştı mı, eve gideceksin. Tek öğrendiğim doğru bu hayatta!

Kendini satmanın binlerce yolu olabilir ama hayatta hiç bir varlık, o bakışlara maruz kalmamalı. Bedeli her ne olursa olsun.

Ne yaparsan yap, birileri sana sempati ile baksın. Sevgi ile bakarsa ne mutlu. Ama asla ve asla ayarın olmayan birinin acınası bakışlarına maruz kalma.

Sizin için ve kendim için bir tek duam  var: O da bu!

Hiç yorum yok: