25 Şubat 2009 Çarşamba

arama motoru

İroni gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki dil farklılığından kaynaklanıyor. Sanal dünyada bahsi geçen 'arama motoru', tek tırnakla ifade edilip, bilgilenmeniz için faydalı bir öneri olurken, gerçek dünyadaki "Arama motoru!" çift turnakla seslenme nidasına bürünerek, yakın arkadaş eş dostun yaptığı tembih sözüne dönüşüverir.
Sanal dünyanın motorunda ne arasanız bulursunuz. A-seksüeldir ve ne isterseniz onu verir. Almak onun işi değildir. Gerçek dünyada dişi kutusunu 'tik'leyen motorlar almanın vermeye göre daha anlamlı olduğunu düşünürler. Ne ararsanız bulamazsınız belki ama aradığınız şeyi kesin bulursunuz.
Gerçek ya da sanal motor motordur diyenler sadece önünüze çıkan kutuyu doldurun. Sonuç her zaman anlık müspet olacaktır.

1 yorum:

Cosmo dedi ki...

insan ilişkileri sadece boşlukları doldurmaktan ibaret olabilseydi ne eğlenceli olurdu, şimdi düşündüm de.. niye bu kadar üzülüyor, kasıyor, kendimizi hırpalıyoruz ki bazen, çok anlamsız.. halbuki al rotoru, bul motoru.. ama çok da önemli bir husus; unutmamak gerekir ki motor yağsız çalışmaz, yağ çekmeye devam o halde...